Шансът да станете полицай в Германия никога не е бил

...
 Шансът да станете полицай в Германия никога не е бил
Коментари Харесай

Как можете да станете полицай в Германия

 Шансът да станете служител на реда в Германия в никакъв случай не е бил по-голям, в сравнение с в този момент, споделят от полицията в Северен Рейн-Вестфалия. За 2019 в тази германска провинция се оферират 2300 места за тригодишно гратис образование. След дипломирането младите експерти постъпват на работа. Какви са условията и нужно ли е да имате немско поданство, с цел да кандидатствате?
Докажете, че сте здрави и мощни!

Кандидатите за образование в полицейската академия би трябвало да са високи над 163 см, не по-възрастни от 37 години, да са приключили гимназия (Abitur) или да имат профилирана гимназиална тапия (Fachabitur) и да владеят британски. Едно от главните условия е да имат немско поданство или поданство на една от страните от Европейски Съюз.

Има обаче и изключения: в случай че полицията в съответен град или район има потребност от сътрудници, владеещи да вземем за пример турски, арабски, съветски и други езици, които могат да са нужни в работата, претендентите могат да бъдат признати даже и ако нямат немско поданство. " След като ви одобрят трябва да докажете в наличието на професионален преводач, че фактически владеете езика на родната си страна ", изяснява в изявление за Дъждовни води Харалд Шелхазе, който дава отговор за приема на претенденти в Бон. Освен това, претендентът би трябвало да разполага с безсрочна или краткотрайна виза за престой в Германия, в случай че не е от страна-членка на Европейски Съюз.

Отличната физическа форма е задължително изискване за постъпване на работа в немската полиция. Още в самото начало би трябвало да попълните специфична анкета, оповестена в формалния уебсайт на полицията: тя включва подробни въпроси за здравословното ви положение. Освен това би трябвало да предоставите свидетелства за покрити спортни нормативи - в извършения по издръжливост, скорост, съгласуваност и мощ. Такива свидетелства се издават гратис в учебните заведения и спортните центрове. Упражненията могат да се избират - да вземем за пример в категория " скорост " ви се предлага упражнение, при което за несъмнено време би трябвало да пробягате 100 метра или пък за същото време да преплувате 25 метра в басейна.

На кастинг в полицията

Конкурсът за бъдещи служители на реда се организира в границите на три дни. В първия стадий участниците биват поканени в централната подборна комисия в Северен Рейн-Вестфалия, която заседава в Мюнстер. Там се организира компютърен тест - ревизират се логиката, правописа, способността на претендента да взема решение проблематични обстановки и да извършва няколко задания по едно и също време. За подготовката за този изпит претендентите имат разполагаем специфична литература и съвещания в полицията, за които авансово могат да си вземат час. Оценява се и скоростта на реакциите на претендента: както се майтапят в полицията, за почитателите на PlayStation това е лесна работа, тъй като дилемите се извършват на подпора. Ако изкарате сполучливо изпита, комисията организира с вас малко изявление. Тя може да ви зададе въпроси, свързани с документите ви или пък с метода ви на живот и навиците ви.

Вторият стадий включва оценка на здравословното положение на претендентите: вършат им ЕКГ, ревизират зрението и слуха им. Индексът на телесната маса трябва да е сред 18 и 25.

На третия стадий претендентите, които са оценени като подобаващи, минават асортимент по метода Аssessment center - ревизират се техните умения в конфликтни обстановки, при публични прояви и така нататък

По-добре без татуировки!

При подбора се вземат под внимание и такива елементи като да вземем за пример дали претендентът има татуировки. Те не са неразрешени, само че би трябвало да дават отговор на избрани условия: не трябва да са по откритите елементи на тялото - шията, лицето, ръцете. Освен това размерът на татуировките не трябва да надвишава избрана граница. Заедно с молбата за кандидатстване би трябвало да се подаде и фотография на татуировката, с цел да може да се ревизира дали в нея няма знаци, които в Германия са неразрешени.

Смята се, че служителят на реда би трябвало да има безупречно зрение. В реалност обаче даже да носите очила или лещи, отново имате прочут късмет да ви одобрят за образование и работа в полицията. Изискването е до 21-годишна възраст да притежавате не по-малко от 50 на 100 от зрителната дарба, а над 21-годишна възраст - не по-малко от 30 на 100.

Обучението в полицейската академия продължава три години. Ако се дипломирате сполучливо, вие получавате тапия за бакалавърска степен и обезпечено място за работа в немската полиция. През първата година младият служител на реда отива по систематизиране в избран полицейски участък. През идващите две години служи в оперативни полицейски отряди. Едва по-късно младите служители на реда имат право да сменят профила, в който са специализирали, както и местоработата си.
 5500 евро е оптималната месечна заплата при служителите на реда в Германия
5500 евро е оптималната месечна заплата при служителите на реда в Германия

Какви са заплатите?

Още по време на образованието си кандидат-полицаите получават заплата. През първата година - сред 1050 евро и 1100 евро, според от специализацията. През втората - сред 1100 и 1150. А през третата - сред 1150 и 1200. След дипломирането началната заплата на служителите на реда варира сред 1600 евро и 1800 евро. Към заплатата си служителите на реда получават надбавки - да вземем за пример за нощна или неделна промяна, за командировки и така нататък Освен това заплатата се повишава с възрастта. 

Средната месечна заплата на служителите на реда в Германия е 3531 евро. Млад служител на реда с тригодишен опит получава приблизително по 2500 евро на месец. А служител на реда с деветгодишен стаж - 4115 евро. Най-високата заплата, която бихте могли да получавате като служител на реда, е 5500 евро. Единствено висшите управнически фрагменти, като президента на федералната полиция, получават повече.*

*данни от уеб страницата gehalt.de и ausbildung.de
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР